donderdag 16 juni - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Albert en Lyan Sijbring - WaarBenJij.nu donderdag 16 juni - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Albert en Lyan Sijbring - WaarBenJij.nu

donderdag 16 juni

Door: lyan sijbring

Blijf op de hoogte en volg Albert en Lyan

17 Juni 2011 | Verenigde Staten, Las Vegas

Na een heerlijke nacht in een heel groot bed heb ik vanochtend koffie gehaald voor ons (7 dollar voor 2 bekers koffie) Ze weten hier wel van prijzen!!! Maar de koffie was lekker en we konden nog even naar Fox5 kijken, het leukste programma ’s morgens. Je hoort precies wat er allemaal gebeurd is en wat er vandaag te doen is.
En vandaag begon de verkoping van de hele inventaris van het een maand geleden gesloten Sahara. Op zich best triest, het Casino-hotel is een van de oudste hotels op de strip die nog open was, maar door de crisis hebben ze 16 mei de deuren gesloten en staan duizenden medewerkers op straat.

Tegen half 9 zijn we gaan ontbijten in het Paris, Bally’s heeft geen eigen buffet, maar zit met een doorloop vast aan Paris, ze delen zelfs de parkeergarage, dus ongeveer 500 meter lopen en je hebt een heerlijk ontbijt. We hebben maar een 24 uurs pas genomen, dan kunnen we vanavond ook dineren en morgenvroeg voor 8 uur nog een keer ontbijten. Je zou ook nog kunnen gaan lunchen, maar meestal is ontbijt en diner wel genoeg…

Na het ontbijt hebben we bedacht dat we wel even naar de Sahara konden lopen. Zo te zien vanaf de kamer was het niet zo ver. Nu hadden we beter moeten weten ( het is niet de eerste keer hier) want omdat alles zo groot is verkijk je je op de afstanden.
Om half 10 op weg, want we wilden de rijen zien voor de verkoping, die om 10 uur begon.
Lopen, lopen en lopen…….we waren er pas om half 11, helemaal bezweet en erg opgewarmd, zere voeten en ga zo maar door. Het bleek dus een uur lopen in de volle zon, en weinig schaduw. De Sahara en het bijbehorende Nascar cafe boden een trieste aanblik. Dicht, helemaal afgeschermd met hekken en houten panelen en een enorme massa mensen die allemaal iets wilden kopen (dit worden later collectors-items). De entreeprijs om alleen maar binnen te komen was 10 dollar pp.
De rij begon aan de achterkant en liep helemaal om het gebouw heen, we schatten dat er zeker wel een 500 meter rij stond.
Tegenover en naast de Sahara staan nog 2 projecten (nieuwe casino’s), de een ligt helemaal stil (zou open gaan eind 2009) en aan de andere, het Echelon, wordt mondjesmaat gewerkt, maar het schiet niet echt op. Het is ook niet zeker of ze de Sahara gaan imploderen want ook daar is geen geld voor.

Gelukkig is het monorail station achter de Sahara wel open gebleven, dus die hebben we genomen om terug te komen naar Bally’s.

Vervolgens nog even naar de Walmart om wat drinken te halen en naar de Mc Donalds om te internetten.
De temperatuur vandaag is wat lager dan gisteren, het was vandaag 100 gr. Fahrenheit, dus we zijn verder niet buiten geweest en tegen half 5 in het zwembad gaan liggen.

Vanavond lekker gegeten in het Paris en nog even naar het Cosmopolitan geweest, dit is het laatst geopende casino-hotel (geopend 13 december 2010), wat foto’s gemaakt van de praal en pracht daar.

Als afsluiter nog even 5 dollar achtergelaten in de gokkasten….

Morgen onze laatste dag, we gaan maar lekker in het zwembad liggen, niets meer kopen want de koffers zijn vol en we zitten aan de 2x23 kilo…..

• 17 Juni 2011 - 17:32

Marie-Jose:

Erg triest als zo'n groot bedrijf door de crisis geraakt wordt. En al die werkloosheid die er daardoor bijkomt helpt ook niet echt me om de crisis te boven te komen....
    Ik wens jullie nog veel plezier en fijne reis terug!
    groetjes
    MJ