dinsdag 29-09-2009
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Albert en Lyan
30 September 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Vandaag een lange rit gehad, we hebben iets meer dan 400 miles afgelegd, dat is ongeveer 700 kilometer. Albert zei we zijn vandaag niet verdwaald, want hij las de kaart! Er was niets te lezen, we moesten 3 x afslaan, in totaal een bocht of 30, de langste afstand zonder afslag of mensen in de buurt was 80 kilometer!!! En de hele weg zijn we misschien 25 auto’s tegengekomen
We waren al om 8 uur de tent ingekropen want het was koud aan het Mono-Lake, dus we waren vroeg wakker en we zaten om 7.15 in de auto. Eerst weer tanken en toen op weg naar Cedar City. Eerst nog langs de zuid-oever van het Mono-Lake gereden want daar staan andere tufo’s. We zijn niet te dicht bij het water geweest, ik had geen zin in die stank op de vroege ochtend.
Maar......we hebben wel iets geweldigs meegemaakt!
We hebben de Extraterrestrial Highway gereden, bekend om de UFO-waarnemingen. Dit ligt vlak naast een area 51 gebied, waar het leger testen doet.
E wat gebeurde er? Ja hoor, er was net een UFO geland, blijkbaar deed hij het niet meer want ze hadden hem al opgehaald ter reparatie...we hebben dus maar even een foto gemaakt! In een restaurantje ernaast even een alienburger gegeten, lekker hoor!
De weg was lang en in Amerika leggen ze kermis wegen aan, de weg gaat omhoog, een behoorlijk eind, en pas op de top zie je hoe diep het naar beneden gaat en dat is soms behoorlijk steil, en het leuke is dat hij soms ook weer direct omhoog gaat! Het is net de wildwaterbaan van Walibi. De strepen van de grote campers die hier rijden staan op de weg, want die kunnen zo’n daling + helling maar net redden! En soms dus net niet!
We waren tegen 5 uur in Cedar City, we gaan de Great Basin overslaan, want hoe noordelijker je komt, hoe kouder het wordt. In Salt Lake City verwachten ze zelfs sneeuw. Hier, in Cedar City wordt het 50 graden Fahrenheit, 12 graden Celcius.
We gaan zo veel mogelijk in de tent, maar als het echt te koud wordt dan wordt het een hotel.
We hebben net heerlijk gegeten bij een Mexicaan, echte aanrader voor iemand die hier ooit in de buurt gaat komen!
Morgen richting Capitol Reef en Goblin Valley.
30 September 2009 - 13:40
Wim:
Het blijft bijzonder dat we bijna on-line jullie reis kunnen vervolgen.
Ik heb m.b.v.Google Earth
de reis ook gevolgd en heb al naar de volgende
reisdoelen gekeken.De luchtfoto's laten weing zien,maar er zijn ook
veel foto's bij.Het is mooi.Vat geen kou!!! Wim en Marie. -
01 Oktober 2009 - 10:06
Sil:
ufo's hehehe -
01 Oktober 2009 - 13:02
Lyan:
Ja Sil, sommige mensen geloven erin, en je ziet de foto toch? Een echte UFO, hahaha