dinsdag 3 juni - Reisverslag uit Albuquerque, Verenigde Staten van Albert en Lyan Sijbring - WaarBenJij.nu dinsdag 3 juni - Reisverslag uit Albuquerque, Verenigde Staten van Albert en Lyan Sijbring - WaarBenJij.nu

dinsdag 3 juni

Door: Lyan

Blijf op de hoogte en volg Albert en Lyan

04 Juni 2014 | Verenigde Staten, Albuquerque

Het was gisteravond gezellig dus we lagen voor ons doen laat op bed. Conny werd vandaag 50 en ik had slingers meegenomen, maar helaas was ze vanochtend net iets eerder wakker dan ons.

Ik heb ze dus wel opgehangen aan de cabin en ze blijven de hele dag hangen!

Vandaag zijn we naar Santa Fe geweest. Weer de leuke weg door de bergen en dan vervolgens de Turquoise trail, die helemaal tot Santa Fe loopt.

Onderweg 1 leuk ouder dorpje (madrid) gezien, voor de rest waren het allemaal prachtige huizen in adobe stijl.

Santa Fe: In 1610 werd een Spaanse stad opgericht, nu bekend als Santa Fe, de hoofdstad van New Mexico. De originele naam is La Villa Real de la Santa Fe de San Francisco de Assisi. Het was bewoond door Indianen, Mexicanen en Spanjaarden, en kreeg hierdoor een rijk, gevarieerd en kleurrijk uiterlijk.

Aan het eind van de “Old Santa Fe Trail “ staat de Loretto Chapel. In deze Gotische kapel staat de Miraculous Staircase soms ook de St. Joseph’s Staircase genoemd. Deze trap maakt twee 360 graden bochten en heeft geen zichtbare ondersteuning en is gebouwd zonder lijm of spijkers.

Rond 1850 werd op deze plek een school opgericht door nonnen en in 1873 begon met met het bouwen van de Loretto Chapel.
Zoals de legende verteld werd de Loretto Chapel in 1878 afgebouwd, maar er was geen manier om het 6,5 meter hogere koor te bereiken. Er werden verschillende timmermannen gevraagd maar ze kwamen allemaal met een oplossing: een ladder. Dit omdat de kerk te klein was voor een trap.

Toen hebben de nonnen een gebed gericht aan St. Joseph, de beschermheilige van de kapel. Op de negende en laatste dag van het gebed kwam er een man de kapel binnen met een ezel en timmergerei. Hij zocht naar werk. Maanden later stond er een elegant draaiende trap en de man verdween zonder betaling of afscheid. Er werd gezocht naar de timmerman maar er is nooit een spoor van hem gevonden. Toen trok men de conclusie dat het St. Joseph zelf was geweest die was gekomen na het gebed van de nonnen.

De timmerman, wie het ook is geweest, heeft een prachtige constructie neergezet. Het ontwerp was vernieuwend voor die tijd en zelfs vandaag nog erg perplex.

De chapel was snel gevonden en de trap ziet er inderdaad erg mooi uit.

In Santa Fe hebben ze een trouwens echt centrum, heel bijzonder voor dit deel van de wereld. We hebben een rondje gelopen, er zijn hele leuke winkeltjes, met waarschijnlijk nog leukere prijzen. We hebben lekker op een terrasje gezeten en hebben wat gedronken.

Toen maar weer terug naar de camping en maar weer boodschappen gehaald voor vandaag. Achterin Conny’s auto was het net een drankenhandel en dat drinken we allemaal binnen een 2-3 dagen op.

Morgen gaan we richting Bloomfield, onderweg gaan we de Ah-shi-sle-pah en de Valley of Dreams bekijken.

Vandaag gereden: 0 mijl (Conny heeft gereden)

@Jorrit: we hebben geen alienburger gehad, die vindt je daar ook niet, daarvoor moet je naar Rachel, Nevada.